TITLU PROIECT: „PLATFORMA INOVATIVA BAZATA PE INTELIGENTA ARTIFICIALA IN INGINERIE SI INDUSTRIA CONSTRUCȚIILOR”

COD SMIS: 129315

CONTRACT DE FINANTARE: 64/221_ap2/ 04.08.2020

VALOAREA TOTALA A PROIECTULUI : 27.610.766,75 LEI

VALOAREA ELIGIBILA A PROIECTULUI : 23.105.250,00 LEI

VALOAREA FINANȚĂRII NERAMBURSABILE A PROIECTULUI : 16.215.405,00 lei

Obiectivul general al proiectul îl reprezintă susținerea inovării si creșterea productivității societății Cloudsys Telecom S.R.L. prin realizarea unui sistem inovativ complex si a unor servicii inovative, dezvoltate pe baza acestuia. Se dorește realizarea unui sistem bazat pe servicii oferite prin intermediul Inteligentei Artificiale si Machine Learning in domeniul constructiilor si ingineriei. Termenul estimat pentru implementarea proiectului este de 24 luni. Prin îndeplinirea obiectivului general al proiectului, aflat în concordanță cu Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 2, Obiectivul specific 2.2, Prioritatea de investiții 2b, acțiunea 2.2.1 ”Sprijinirea creșterii valorii adăugate generate de sectorul TIC și a inovării în domeniu prin dezvoltarea de clustere”, Cloudsys Telecom S.R.L. își va dezvolta capacitatea si infrastructură de cercetare-dezvoltare-inovare si va beneficia de suportul necesar pentru dezvoltarea unor servicii inovative identificate de solicitant ca fiind cerute pe piață, cât și la nivelul Clusterului Internet of Things. Dezvoltarea sistemului inovativ in cadrul Cloudsys Telecom are ca scop creșterea competitivității economice și integrarea pe verticală a soluțiilor TIC în cadrul societății. Astfel, va contribui la realizarea obiectivului general al POC, respectiv susținerea creșterii inteligente, de promovare a economiei bazate pe cunoaștere și inovare, prin investiții în: consolidarea cercetării, dezvoltării tehnologice și inovării; sporirea utilizării, calității și accesului la tehnologiile informației și comunicațiilor. Prin obiectivul gereral pe care si-l propune, proiectul este in concordanta cu prevederile Strategiei Nationale pentru Competitivitate 2015-2020. In Romania, prin Strategia Nationala pentru Competitivitate 2015-2020 au fost stabilite urmatoarele obiectivele principale: 1. Dezvoltarea activitatilor de cercetare-dezvoltare-inovare proprii ale intreprinderilor, inclusiv prin promovarea unor masuri de sprijin finnantate din fonduri nationale si europene. Astfel, este prezentata ca prioritate dezvoltarea in cadrul sectoarelor de specializare inteligenta, a structurilor integrate care reunesc companii si organizatii de cercetare cu profil similar si/sau complementar (ex. Clustere de inovare, centre de competente); 2. Promovarea celor 10 sectoare economice cu potential competitiv, printre care Tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  1. Diversificarea ofertei de produse și servicii inovative în domeniul TIC, prin dezvoltarea unui sistem inovativ complex bazat pe servicii oferite prin intermediul Inteligentei Artificiale si Machine Learning in domeniul constructiilor si ingineriei.
  2. Creșterea investiției private în domeniul TIC și în cadrul clusterului prin realizarea sistemului inovativ complex bazat pe servicii oferite prin intermediul Inteligentei Artificiale si Machine Learning in domeniul constructiilor si ingineriei.
  3. Creșterea capacității de cercetare-dezvoltare-inovare a Clousys Telecom în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor

 

Proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe co-finanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro